Becsei András, a Magyar Bankszövetség alelnöke, az OTP Bank budapesti régiójának vezetője elmondta, hogy az OTP Bankban rendszeres a véradás, a pénzintézet 2011-ben elnyerte a Véradóbarát Munkahely címet, 2019-ben pedig a dolgozók közül több mint 1000 ember adott vért.
 
Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a társadalmi felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozta, különösen  a koronavírus-járvány okozta helyzetben, amelyben extra erőfeszítésekre van szükség az élet minden területén.
 
Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese elmondta, hogy a világ több országával ellentétben Magyarországon a véradók a járvány első hullámában is felismerték, hogy még nehéz helyzetekben is el lehet és el is kell menni vért adni. A mostani kezdeményezést azért is tartotta jelentősnek, mert ezzel olyanokhoz is eljuthat a véradás fontosságának üzenete, akik esetleg eddig természetesnek vették, hogy mindig vannak mások, akik vért adnak.
 
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője kiemelte a mentők a koronavírus-járványban előírtak mellett alapfeladataikat is ellátják, hiszen a jelen helyzetben is történnek balesetek, ezért most is minden nap szükség van a vérkészítményekre.
 
A banki véradók hete a JÓTETT bank program indítóeseménye. A JÓTETT bank a Bankszövetség és a bankszektor közös CSR (Corporate Social Responsibility, vállalati társadalmi felelősségvállalás) programja, amelyben a szervezet tagjai együttműködnek társadalmilag hasznos tevékenységekben.