A szakember elmondta, a héthektáros területet az alapítvány saját forrásból és kormányzati támogatásból vásárolta meg.
    
Tass-Alsószenttamás külterületén található telken jelenleg egy nemrégiben emelt templom, öt felújításra szoruló ház és egy közösségi ház áll. A területet a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával sikerült körbekeríteni, de a gyerekek még nem tudnak ott aludni, a vezetékes víz bekötésének előkészítése is most zajlik – közölte a kuratóriumi elnök.
    
A cél ezer gyerek befogadására alkalmas központ létrehozása, ahol a több mint két évtizede működő civil szervezet a többi közt megtarthatja hagyományos nyári táborait. Ehhez az infrastruktúra jelentős fejlesztésére van szükség. Az épületek rekonstrukciójával téliesített szállásokat alakítanának ki, emellett a nyári elhelyezésre szolgáló házak is készülnek majd a szükséges vizesblokkokkal. A hosszú távú elképzelések között szerepel egy 1-2 ezer négyzetméteres rendezvényház kialakítása is – sorolta a terveket Mitykó András.
    
A beruházáshoz az alapítvány saját forrásai nem elegendőek, ezért gyűjtést indítottak. Az adományozók 400 forintos „téglajegy” megvásárlásával segíthetik a fejlesztést, emellett akadt már olyan vállalkozás is, amely közvetlenül építőanyaggal járult hozzá Ágota falva létrehozásához – mondta az elnök.