Sárosi Magdolna elmondta: a három évig tartó fejlesztés alatt Bácsbokodon átfogó felújítás történt. A székhelyintézményben a tetőszerkezet javítása mellett hőszigetelték a padlásfödémet, új padlóburkolatot kaptak az osztálytermek, illetve a folyosók, valamint korszerűsítették a vizesblokkokat és a teljes épületgépészetet.
 
Az intézményben művészeti előadótermet, nyelvi labort és több korszerű szaktantermet alakítottak ki, az udvaron pedig egy gumiburkolatú sportpálya és fitneszpark épült.
 
A bácsbokodi iskolások a pályázat keretében informatikai eszközöket, új bútorokat és taneszközöket is kaptak.

A tataházi iskolában a padlásfödém és az iskola homlokzati hőszigetelése mellett felújították a vizesblokkokat, kicserélték a külső nyílászárókat, valamint új parkettát kaptak a tantermek.  
 
Bácsborsódon részlegesen kicserélték a nyílászárókat, valamint korszerűsítették a fűtést, Katymáron pedig megújult az iskolaépület udvari homlokzata.
 
Valamennyi iskola sportudvarát felújították, távolugró egységeket alakítottak ki, kültéri sporteszközöket telepítettek és akadálymentesítés is történt az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program forrásaiból.