A vád szerint a kecskeméti nő 2018. március 22-én, este, a lakóhelyük előtti parkolóban szállt be utasként az élettársa autójába. A vádlott és élettársa azonban a gépkocsiban összevesztek, ami miatt a nő kiszállt a kocsiból és letörte annak jobb oldali visszapillantó tükrét.

Az élettárs ezután elment a helyszínről, de a vádlott továbbra sem csillapodott le. A gépkocsi mellett lévő szeméttárolóhoz ment, abból kivett egy ruhaszárítót, amivel az autó csomagterének ablakát, valamint a többi üvegét kezdte el verni.

Az ütések miatt a gépkocsi ablakai a vezető oldali ablaküveg kivételével betörtek, valamint a ruhaszárító is széttört. A vádlott ezért letörte az autó ablaktörlő lapátjait és azzal verte tovább a járművet, az első és hátsó lámpáit, valamint a kilométeróra plexi burkolatát. Miután az autó rongálását abbahagyta, a vádlott az autó forgalmi engedélyét is széttépte.

A vádlott e rongálásokkal az élettársa autójában összesen 35 ezer forint kárt okozott, de a férfi a rongálás miatt nem kérte a garázda nő megbüntetését.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség garázdaság vétségén kívül okirattal visszaélés vétségével is vádolja, bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.