A vádirat szerint a fiú a szüleivel és testvéreivel együtt 2018-ban érkezett Magyarországra. A szülők Orgoványon egy tanyát béreltek és alkalmi mezőgazdasági munkákat végeztek. A vádlottat és testvéreit 2019-ben védelembe vette a gyámhatóság, mert a szüleik rendszeresen italoztak és nem gondoskodtak megfelelően róluk.

Az emberölés elkövetésekor 15 éves fiú egy gyermekotthonba került, ahonnan azonban rendszeresen megszökött. A fiú és édesapja, az ügy sértettje között nem volt szoros a kapcsolat, mert az apa ittasan agresszív volt, időnként feleségét és gyermekeit is bántalmazta.

A vádlott édesanyja hívására 2020. január 24-én délután látogatóba érkezett szülei tanyájára és az éjszakát is ott akarta tölteni. A késő esti órákban az egész család italozott, aminek során hajnalban a fiú szülei összevesztek és bántalmazták egymást. A fiatalkorú fiú ki akart menni a szobából, de a kijáratnál az apja a karjánál fogva visszarántotta. Dulakodni kezdtek, ráestek egy asztalra és onnan a földre kerültek. A fiú meglátta a földön az asztalról lesöpört konyhakést, amivel még a földön négyszer hátba, illetve egyszer fejen szúrta a fölötte lévő apját.

A szúrások miatt a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A rendőrséget a fiú értesítette telefonon. A sértett halálát a tüdő szúrt sérülése és a vérveszteség okozta, életét az azonnali szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű fiatalkorút a főügyészség emberölés bűntettével vádolja és fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Az ügyben korábban kiadott rendőrségi sajtóközlemény és videofelvétel az alábbiakban érhető el: