Az M1-es autópályán várakozó járműben zavartan viselkedő férfihoz kértek rendőri segítséget 2018. október 21-én a délutáni órákban.

A helyszínre érkező járőrök a Suzukiban tartózkodó férfit ellenőrizték, vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavételre előállították és a vezetői engedélyét elvették. A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő vizsgálata az 57 éves kecskeméti lakos ittasságát megerősítette. 

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során elismerte, hogy a vezetés elkezdése előtt alkoholt fogyasztott. Elmondta, hogy az igazoltatása előtti nap késő este barátjával italozott, és reggel, mikor a járművel elindult, úgy gondolta, hogy vezetésre képes állapotban van és szervezetéből az alkohol kiürült.

Az ügy kapcsán járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a Bicskei Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.