Elmondta: március 29-én, a péntek esti koncerten dob nélküli formációk lépnek fel. Mauro L. Porro fiatal milánói zenészt, a klasszikus jazz legnagyobb tehetségei között tartják számon. Most a nagyzenekar tagjaiból álló kvartettjével érkezik Magyarországra, és ebben a felállásban nemcsak a dob hiánya érdekesség, hanem a hegedű vezető szerepe is.     

Az est során színpadra lép a Szalóky Classic Jazz Sunday is. A kvartett a vasárnapi spontán „együttmuzsikálásokból” nőtte ki magát, és mára tagjairól egytől egyig elmondható, hogy a legjobb magyar zenészek közé tartoznak – fogalmazott Ittzés Tamás.     

A fesztivál másnapján, március 30-án délután a Zongorashow keretében két virtuóz jazzpianista, a milánói Mauro L. Porro és a római Luca Filastro mutatja be a swingzongorázás sokoldalúságát. Filastro komplex zongorázása könnyen felismerhető hihetetlen swing-, blues- és improvizációs érzékéről.     

Szombaton este a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band legújabb lemeze anyagából ad ízelítőt. A magyar együttes nyolc tagja tizenhat hangszeren játszik, és nemcsak zenekari hangzásuk, de a repertoárjuk is meglehetősen változatos. A zenekar vendégeként az ifjú olasz zongoristavirtuóz, Luca Filastro is színpadra lép.     

Az est során hallhatóak lesznek a swingkorszak népszerű énekegyüttese, az Andrew Sisters hagyományaira támaszkodó magyar énekes csapat, a tavalyi Jazzfőváros fesztiválon már kitörő sikert aratott Vintage Dolls tagjai is.     

A szervező beszámolt arról is, hogy a Bohém Fesztiválnak szokás szerint ingyenes programjai is lesznek: az esti koncertek előtti swingtánctanítás, majd a koncerteket követő hajnalig tartó örömzene.     

Ingyenesen látogatható lesz továbbá a 28. Bohém Fesztivál keretén belül március 30-án, szombaton délelőtt megrendezendő III. Országos Jazzműveltségi Vetélkedő döntője is, ahol 3-3 általános és középiskolás csapat méri össze tudását.     

A 28. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál március 31-én, vasárnap ezúttal is jam session-nel, örömzenével zárul.