Jégesővel és felhőszakadással érkezett az országba a nyár első vihara – számolt be róla az M1 Híradó. A keleti országrészben volt, ahol dió nagyságú jég esett, amely megrongálta a tetőket és a kéményeket, valamint komoly károkat okozott a gyümölcsösökben.

Kecskeméten özönvízszerű eső esett, Kecskemét környékén rövid idő alatt félhavi csapadékmennyiség hullott, másutt jég is kísérte a zivatarokat, így Hajdúböszörményben és Debrecenben is.  A Tolna megyei Kéty utcáin a hirtelen lezúduló csapadék következtében sár hömpölygött az utcákon.

„Van egy lakásotthon, és annak a szuterénjába ment be a sár, a tűzoltók szívatták ki a vizet, holnap az  önkormányzat dolgozók segítenek a kármentésben” – mondta az M1 Híradónak  a település polgármestere, Gödrei Zoltán.

A szintén Tolna megyei Kalaznóban hasonló volt a helyzet, a villámárvíz vitt mindent, ami az útjába került, az úton, az árkokban és a járdán is zúdult az áradat, a vihar után mindenütt sár maradt az utakon. A Komárom-Esztergom megyei Tokodon rövid idő alatt több mint 20 milliméternyi eső esett, ami miatt itt is sárlavina öntötte el az utcákat.

Még az éjszakai órákban is többfelé alakultak ki heves zivatarok, a tűzoltókat országszerte több mint 80 helyre riasztották.

A videót ide kattintva nézhetik meg!