A vádlott a kecskeméti vállalkozótól a szerződés alapján 2017. szeptember 19-től november 30-ig vette bérbe az 1 947 000 forint értékű kocsit. A vádlottnak napi 6000 forint bérleti díjat kellett volna heti rendszerességgel kifizetnie, azonban a bérlet lejárta előtti három hétben már nem fizetett. A bérleti szerződés rögzítette azt is, hogy az autót kifejezetten tilos a bérbeadó előzetes írásos engedélye nélkül külföldre vinni, ennek ellenére a járműbe szerelt jeladó utoljára a szerbiai Horgosról adott jelet 2017. november 25-én - közölte az ügyészség.

A férfi a kocsit sem a szerződésben megállapított határidőben, sem azt követően nem adta vissza a vállalkozónak, és 100 ezer forint bérleti díjat sem fizetett ki. A sikkasztással vádolt férfi az autót a nyomozó hatóságnak sem adta át, és a jármű tárolási helyét sem közölte, így a rábízott, közel 2 millió forint értékű autót elsikkasztotta.

A sértett a kocsi értéke és az elmaradt bérleti díjak erejéig kérte a kára megtérítését, aminek biztosítására a Kecskeméti Járásbíróság a vádlott valamennyi ingó vagyonára zár alá vételt rendelt el. A férfi ellen hasonló bűncselekmények miatt a Szegedi és a Békéscsabai Járásbíróságon is folyik eljárás, így a sikkasztást üzletszerűen követte el.

A szabadlábon védekező vádlottat az ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja, bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.