Teljes terjedelmében égett egy 60 és egy 40 négyzetméteres, fa szerkezetű állattartásra és szalmabálák tárolására használt melléképület Kecskemét Matkó tanyán hétfő este. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. Az eset során senki nem sérült meg.

Két nagy tűzhöz is siettek a tűzoltók
 

 

A hétfő esti tűzet megelőzően órákon keresztül oltották a lángokat a tűzoltók a Kecskemét külterületén lévő hulladéklerakó területén hétfő hajnalban. Egy hektáros területen égett a kommunális hulladék.

A kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai, a kiskőrösi és a ceglédi hivatásos tűzoltók, közel ötven tűzoltó, nyolc vízsugárral dolgozott a lángok megfékezésén a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

A munkálatokat több erőgép is segítette. A lángok megfékezését az erős szél nehezítette. A tűz környezetében, több ponton méréseket végzett a katasztrófavédelmi mobil labor, ezek során sehol sem mutattak ki a lakosságra káros vagy veszélyes anyagot a levegőben. A tűzesetben senki nem sérült meg.

Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indul – közölte a katasztrófavédelem.